OM TEATER KOMPAs

Teater Kompas har eksisteret siden 2011 og har haft base i Odense indtil 2017, nu ligger Teater Kompas i København.​

Teater Kompas producerer børne – og ungdomsteater, der dedikeret og målrettet udvikler scenekunst for børn og unge, skabt i dialog med vores målgruppe. Vores vision er at skabe rørende, humoristiske, poetiske og vedkommende historier.

En teaterforestilling i Teater Kompas skal give børn og unge mulighed for at være med -skabere og aktivt deltagende i kunstprocesser.

Vi navigerer i Teater Kompas efter børn og unges virkelighed. Det betyder at vi følger opmærksomt med i, hvad der rører sig i deres liv, hvilke vilkår deres hverdag har, og hvordan de tænker. Det er vores eksistensberettigelse som teater, at vi i vores produktioner og tilknyttede kulturelle aktiviteter møder børn og unge, dér, hvor de er og henvender os til dem i øjenhøjde i et sprog, de kan identificere sig med.

Eksempelvis, har vi i vores Reumert – nominerede ungdomsforestilling, Når det skærer i hjertet, interviewet unge mennesker, der har haft selvskade – problematikken tæt inde på livet, ligesom vi i vores produktion for børn mellem 6-10 år, Hvor går drømmene hen? har haft et samarbejde med en skole, hvor elevernes beretninger og historier blev brugt som dramatisk inspirationsforlæg.​

Teater Kompas byder skoleklasser og institutioner velkommen ind i produktionsrummet, når en forestilling er i rivende produktion; når lysets sættes, ordenes betoninger diskuteres, scenografien bliver sømmet og malet og instruktøren river sig i håret mens musikken spiller.

Hvis børn og unge kan se, hvordan scenekunst produceres, og nogle gange endda selv komme med deres egne virkelige historier, så tror vi i Teater Kompas, at de får en følelse af medejerskab og etablerer et forhold til scenekunst, som de aldrig glemmer.

Repertoiret for de kommende sæsoner planlægges med mellem Teater Kompas og vores kunstneriske team, som består af skuespillerne Martin Geertz, Line Bie Rosenstjerne og Morten Christensen, som alle er en del af aliasteaterproduktion

Teater Kompas et ikke tilknyttet et bestemt spillested. Vi producerer forestillinger til opførsel på andre spillesteder eller i samarbejde med div. Danske Teatre, kulturinstitutioner og til turné i Danmark. Vi har blandt andet spillet forestillinger på Brandts og Odense Teater, men vi kommer også gerne ud til skoler.​

Støttet af​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Teater kompas

Teater Kompas dramaskole mødes mandage og tirsdage - se mere på www.teaterkompas.dk

logo footer copy 2
logo footer copy 3
logo footer copy 4
logo footer copy 7
logo footer copy 8
logo footer copy 10
logo footer copy 9
logo footer copy 11
logo footer copy 12
logo footer copy
logo footer