Om Teater Kompas

Teater Kompas har eksisteret siden 2011 med base i Odense. Teater Kompas producerer børne – og ungdomsteater, der dedikeret og målrettet udvikler scenekunst for børn og unge, skabt i dialog med vores målgruppe. Vores vision er at skabe rørende, humoristiske, poetiske og vedkommende historier.

En teaterforestilling i Teater Kompas skal give børn og unge mulighed for at være med -skabere og aktivt deltagende i kunstprocesser.

Vi navigerer i Teater Kompas efter børn og unges virkelighed. Det betyder at vi følger opmærksomt med i, hvad der rører sig i deres liv, hvilke vilkår deres hverdag har, og hvordan de tænker. Det er vores eksistensberettigelse som teater, at vi i vores produktioner og tilknyttede kulturelle aktiviteter møder børn og unge, dér, hvor de er og henvender os til dem i øjenhøjde  i et sprog, de kan identificere sig med.

Eksempelvis har vi i vores Reumert – nominerede ungdomsforestilling Når det skærer i hjertet interviewet unge mennesker, der har haft selvskade – problematikken tæt inde på livet, ligesom vi i vores næste produktion for børn mellem 6-10 år Hvor går drømmene hen? har et samarbejde med en skole, hvor eleverne har skrevet om deres drømme – og disse beretninger og historier fortalt af børnene selv, bruger vi som dramatisk inspirationsforlæg.

Teater Kompas er som en åben båd. Vi byder skoleklasser og institutioner velkommen til at påmønstre og komme med ind i produktionsrummet, når en forestilling er i rivende produktion; når lysets sættes, ordenes betoninger diskuteres, scenografien bliver sømmet og malet og instruktøren river sig i håret mens musikken spiller. Hvis børn og unge kan se, hvordan scenekunst produceres, og nogle gange endda selv være med til at finde på, så tror vi i Teater Kompas, at de får en følelse af medejerskab og etablerer et forhold til scenekunst.

Repertoiret for de kommende sæsoner planlægges med mellem Teater Kompas og vores kunstneriske team, som består af skuespillerne Martin Geertz, Line Bie Rosenstjerne og Morten Christensen.

Teater Kompas et ikke tilknyttet et bestemt spillested. Vi producerer forestillinger til opførsel på andre spillesteder eller i samarbejde med andre kulturinstitutioner og til turné i Danmark.  Vi har blandt andet spillet forestillinger på Brandts og Odense Teater, men vi kommer også gerne ud til skoler.

 

Aktuelt

Samarbejder med Havnekulturkontoret - Kultur Østerbro

Teater Kompas er en del af skoletjenesten.dk

Teater Kompas er en del af Åben Skole

Tilmeld dig nyheder

Tilmeld dig til nyheder fra Teater Kompas. Skriv navn og e-mail, så er du på listen.
Dit navn:
Din e-mail:

Støttet af